Locatie Holten

Onze uitgangspunten voor goed onderwijs!

Goed onderwijs: dicht bij jou! Dat is wat wij te bieden hebben. Wat vinden wij bij De Waerdenborch nog meer belangrijk? Dat laten we je graag zien in deze animatie. 

Locatie Holten in beeld!

De overstap naar de middelbare school is best spannend. Je leert veel nieuwe mensen kennen. Misschien moet je wel een heel eind fietsen. En je moet vast even wennen aan nieuwe vakken en een compleet andere manier van lesgeven.

Bij ons vinden veel leerlingen het vooral leuk! Ze voelen zich snel thuis op De Waerdenborch en gaan graag naar school. Wij proberen er alles aan te doen om te zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Dat maakt het leren zoveel makkelijker en het leven zoveel leuker.

Leerpleinen

Voor goed onderwijs is geen leerplein nodig, maar een leerplein biedt wel meer mogelijkheden en maakt het mogelijk om invulling te geven aan de drie aspecten ‘autonomie, competentie en relatie’. Het leerplein is een middel om onze visie te verwezenlijken. In de grote vakantie heeft er een verbouwing plaatsgevonden met als resultaat prachtige onderbouw leerpleinen. Team basis in Holten en Goor werkt al een heel aantal jaren succesvol op een leerplein en team kader in Holten en team mavo in Holten en Goor hebben nu ook een mooi leerplein tot hun beschikking.

Profielen in het VMBO

Op onze school kun je de leerroute kiezen die het beste bij jou past. In de onderbouw zit je in een dakpanklas, maar in klas 3 en 4 kun je (in het vmbo) kiezen uit 4 profielen. Bouwen, Wonen & Interieur, Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en Produceren, Installeren & Energie.  Je hebt dus veel keuze! Zo kun je je eigen route bepalen, super fijn! Onderaan deze pagina kun je per profiel een video bekijken. 

Een dag uit het leven van een brugklasser....

Bij ons vinden veel leerlingen het vooral leuk! Ze voelen zich snel thuis op De Waerdenborch en gaan graag naar school. Wij proberen er alles aan te doen om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Dat maakt het leren zoveel makkelijker en het leven zoveel leuker.

Altijd iemand om je te helpen...

Gedurende jouw tijd op De Waerdenborch word je begeleid bij je studie, keuzes en persoonlijke vorming. Heb je daarnaast extra ondersteuning nodig, dan kun je altijd terugvallen op ons (interne) ondersteuningsteam. Dit team wordt gevormd door de ondersteuningscoördinator, co-teachers, de counselor, de orthopedagoog, decanen en de schoolmaatschappelijk assistent. Het team heeft daarnaast regelmatig overleg met externe specialisten. Zo zorgen we samen dat we het beste uit jezelf halen!

Laptoponderwijs bij De Waerdenborch!

De brugklasleerlingen maken gebruik van een persoonlijke laptop. Deze laptops worden in de les naast de bestaande methoden gebruikt. Op die manier kunnen we leerlingen meer op maat begeleiden en tegemoet komen aan de verschillende manieren van leren. Het gebruik van digitale hulpmiddelen wordt immers steeds belangrijker. Je eigen laptop zorgt voor flexibiliteit want je gebruikt hetzelfde device, of je nu thuis werkt of op school.

Profiel Produceren, Installeren & Energie

Op onze school kun je de leerroute kiezen die het beste bij jou past. In de onderbouw zit je in een dakpanklas, maar in klas 3 en 4 kun je (in het vmbo) kiezen uit 4 profielen, waarvan Produceren, Installeren & Energie er 1 is.

Profiel Zorg & Welzijn

In klas 3 en 4 kun je (in het vmbo) kiezen uit 4 profielen. Deze video geeft jou een goede indruk van ons profiel Zorg & Welzijn.

Profiel Economie & Ondernemen

Past het profiel Economie & Ondernemen bij jou? Check deze video en ontdek of jij dit profiel in de derde klas van het vmbo wilt gaan volgen. 

Profiel Bouwen, Wonen & Interieur

Als je in klas 3 van het vmbo zit, ga je kiezen voor een profiel. Misschien wel Bouwen, Wonen & Interieur!