Locatie Goor

Onze uitgangspunten voor goed onderwijs!

Goed onderwijs: dicht bij jou! Dat is wat wij te bieden hebben. Wat vinden wij bij De Waerdenborch nog meer belangrijk? Dat laten we je graag zien in deze animatie.

Neem een kijkje bij De Waerdenborch in Goor!

Je bent vast benieuwd naar onze school. In deze korte video geven we jou een impressie van wie wij zijn en wat je bij De Waerdenborch kunt verwachten. Neem snel een kijkje! 

Locatie Goor in the picture!

De overstap naar de middelbare school is best spannend. Je leert veel nieuwe mensen kennen. Misschien moet je wel een heel eind fietsen. En je moet vast even wennen aan nieuwe vakken en een compleet andere manier van lesgeven.

Bij ons vinden veel leerlingen het vooral leuk! Ze voelen zich snel thuis op De Waerdenborch en gaan graag naar school. Wij proberen er alles aan te doen om te zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Dat maakt het leren zoveel makkelijker en het leven zoveel leuker.

Leerpleinen

Voor goed onderwijs is geen leerplein nodig, maar een leerplein biedt wel meer mogelijkheden en maakt het mogelijk om invulling te geven aan de drie aspecten ‘autonomie, competentie en relatie’. Het leerplein is een middel om onze visie te verwezenlijken. In de grote vakantie heeft er een verbouwing plaatsgevonden met als resultaat prachtige onderbouw leerpleinen. Team basis in Holten en Goor werkt al een heel aantal jaren succesvol op een leerplein en team kader in Holten en team mavo in Holten en Goor hebben nu ook een mooi leerplein tot hun beschikking.

Meer dan alleen les...

Op De Waerdenborch sta jij als leerling centraal. Klinkt mooi, maar elke school zegt dat. Hoe merk je dat het écht zo is? Vooral doordat we niet ‘over jou’ praten, maar met jou! Waar liggen jouw talenten? Samen gaan we op zoek. Tijdens onze talentstromen in de onderbouw leer je je talenten en interesses beter kennen. Er zijn bijvoorbeeld talentstromen voor kunst, ondernemen/ internationalisering, sport en techniek/technasium. Daar werken we samen aan: leerkrachten, je mentor, ouder(s)/verzorger(s) en jij.


Profielen in het vmbo

Op onze school kun je de leerroute kiezen die het beste bij jou past. Maar in de brugklas weet je dat misschien nog niet precies. Daarom krijg je het eerste en tweede jaar (de onderbouw) les in een zogenaamde dakpanklas. In deze klas worden twee lesniveaus gecombineerd, zodat je kunt bepalen welk schooltype voor jou geschikt is.  

Een dag uit het leven van een brugklasser....

Bij ons vinden veel leerlingen het vooral leuk! Ze voelen zich snel thuis op De Waerdenborch en gaan graag naar school. Wij proberen er alles aan te doen om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Dat maakt het leren zoveel makkelijker en het leven zoveel leuker.

Altijd iemand om je te helpen...

Gedurende jouw tijd op De Waerdenborch word je begeleid bij je studie, keuzes en persoonlijke vorming. Heb je daarnaast extra ondersteuning nodig, dan kun je altijd terugvallen op ons (interne) ondersteuningsteam. Dit team wordt gevormd door de ondersteuningscoördinator, co-teachers, de counselor, de orthopedagoog, decanen en de schoolmaatschappelijk assistent. Het team heeft daarnaast regelmatig overleg met externe specialisten. Samen zorgen we dat jij het beste uit jezelf haalt en je fijn voelt!

Laptoponderwijs bij De Waerdenborch!

De brugklasleerlingen maken gebruik van een persoonlijke laptop. Deze laptops worden in de les naast de bestaande methoden gebruikt. Op die manier kunnen we leerlingen meer op maat begeleiden en tegemoet komen aan de verschillende manieren van leren. Het gebruik van digitale hulpmiddelen wordt immers steeds belangrijker. Je eigen laptop zorgt voor flexibiliteit want je gebruikt hetzelfde device, of je nu thuis werkt of op school.